PUTOVANJE U MALI DRIBLING Bil Brajson knjiga 2016 Komedija Putopisi Laguna

9.95 EUR
+ Dostava sirom svijeta: 6.20 EUR
Za BiH 3.00 EUR kompletna narudžba


Na stanju: 5   
Stanje: Novo zapakovano i 100% original
Poštarina: Preporučena pošiljka | Više detalja
Dostava: Zavisi od države u koju se isporučuje paket. Prodavac šalje u roku od 1. dana nakon uplate narudžbe.
Povrat: 30 dana povrat novca ili zamjena, kupac plaća povratnu poštarinu. | Isporuka & povrati
Plaćanje: Pouzećem, preko banke, lično i PayPal.

Garancija:
Money Back Guarantee: Covered by PayPal Money Back Guarantee  
Više detalja
Garantovana dostava plaćenih artikala ili vraćamo novac nazad.
Zaštita Vaše plaćene narudžbe i troškova poštarine.

KomentariKomentari

Share on viber

 

Procitaj odlomak

PUTOVANJE U MALI DRIBLING Bil Brajson knjiga 2016 Komedija Putopisi Laguna
  

Kategorije: 
Komedija / Putopisi
 
Format: 13x20 cm
Broj strana: 448
Pismo: Latinica
Povez: Mek
Godina izdanja: 10. septembar 2016.
ISBN: 978-86-521-2389-6
 
O knjizi
 
Nove beleške s malog ostrva.
 
Urnebesni nastavak omiljenog putopisa i klasika Beleške s malog ostrva, ljubavno pismo Bila Brajsona zemlji koja ga je usvojila.
 
Godine 1995. Bil Brajson je seo u auto i zapoceo oproštajno putovanje po Engleskoj, koje je trajalo nedeljama, pre nego što se sa porodicom vratio u Sjedinjene Americke Države. Knjiga o tom putovanju – Beleške s malog ostrva – beskrajno je srdacan prikaz Engleske i jedan od najdovitljivijih ikad. 
 
Dve decenije kasnije odlucio je da ponovo otkrije tu zemlju, a rezultat je Putovanje u Mali Dribling. Krecuci se trasom od Bognora na jugu do Kejp Rata na severu, Brajson nam otkriva cudesno lepu, ekscentricnu, dražesnu i jedinstvenu zemlju. Sa svojim nenadmašnim smislom za humor i nepogrešivim okom za neobicno i neocekivano, on nudi pronicljiv uvid u današnju Britaniju – ono najbolje i ono najgore u njoj.
 
Pripremite se za potpuno uživanje i nekontrolisani smeh. Ništa ne može biti zabavnije od Bila Brajsona na putovanju. 
 
„Najbolje od svega je to što je Brajsonu zaista stalo i što je izuzetno radoznao… Kad citate njegove knjige, to vam je kao da ste krenuli na odmor sa Pajtonovcima.“ Mashable
 
„U nekim trenucima bih se zacenio od smeha citajuci ovu knjigu… On baš ume da bude neverovatno blesav.“ The Times
 
„Milioni citalaca Brajsonovih putopisa sigurno ce i u ovom podjednako uživati.“ Observer
 
O autoru:
 
 Bil Brajson rocen je 1951. godine u De Moinu u Ajovi. Na svom prvom putovanju po Evropi, s rancem na lecima 1973, dospeo je i u Englesku, gde je upoznao ženu koja ce mu postati supruga i rešio da se skrasi. Piše putopisne clanke za Tajms i Indipendent. Do 1995. živeo je sa ženom i cetvoro dece u Severnom Jorkširu, a potom odlucio da se vrati u Sjedinjene Države i preselio se s porodicom u Hanover u Nju Hempširu. Osam godina kasnije rešio se na još jedan povratak, i Brajsonovi od 2003. ponovo žive u Engleskoj.
 
Prva Brajsonova knjiga bio je urnebesni putopis The Lost Continent (Izgubljeni kontinent), u kome je opisao putovanja po malim americkim gradovima u starom ševroletu svoje majke. Od tada je objavio, izmecu ostalog, A Walk in the Woods (Šetnja po šumi), I`m a Stranger Here Myself (I ja sam ovde stranac), The Mother Tongue (Maternji jezik) i Bill Bryson`s African Diary (Africki dnevnik Bila Brajsona). Pored duhovitog putopisa Ni ovde ni tamo: putešestvija po Evropi, Laguna je objavila i A short History of Nearly Everything (Kratka istorija bezmalo svacega). 
 
Bil Brajson je za Kratku istoriju bezmalo svacega dobio 2005. Dekartovu nagradu koju EU dodeljuje za izuzetna mecunarodna ostvarenja u oblasti nauke. Kratka istorija bezmalo svacega je takoce dobila nagradu Aventis u kategoriji naucnih knjiga 2004.
 
http://www.booksattransworld.co.uk/billbryson/